Ömerli Kaymakamlığı tarafından 10.05.2024 ila 17.05.2024 tarihleri arasında Ömerli sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ancak “başvuru sonucunda gerekli rekabet koşulları oluşmadığından ilan iptal edilmiş olup başvuru şartları güncellenerek ileri bir tarihte yeni bir ilana çıkılacaktır” duyurusuyla ilk mülakat ertelendi.

İddialara göre, ilk başvuru sürecinde mülakatta birinci dereceyle başarılı geçtiğini belirten üniversite mezunu Yusuf Ülker, rekabet ve emek hırsızlığın yapıldığını iddia etti.

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Ülker, "Daha sonra, Kaymakamlık ikamet şartlarını genişleterek aynı pozisyon için yeni bir ilan yayımladı. Bu kez, farklı bir ilçeden bir aday uygun görülerek pozisyona atandı. İlk başvuruları yapılan adayların puanları ve nitelikleri yeterli olmasına rağmen, hiçbir açıklama yapılmaksızın “yetersiz” denilerek hakları gasp edildi." dedi.

Bu haksızlığın önünü kesmek için yetkililere çağrıda bulunan Ülker, “Bu süreçte yapılan haksızlıklar ve keyfi uygulamalar, Ömerli Kaymakamlığı’nın adalet ve şeffaflık ilkelerini ihlal ettiğini gözler önüne seriyor. Adaylar, yapılan emek hırsızlığının ve ayrımcılığın bir an önce düzeltilmesini talep ediyor. Bu skandalın sorumluları hesap vermeli ve adil bir mülakat süreci için gerekli adımlar atılmalıdır. Ömerli Kaymakamlığı’nın bu keyfi ve adaletsiz uygulamaları, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılanmakta. Yetkililerden şeffaflık ve hesap verebilirlik bekleyen vatandaşlar, bu haksızlıkların peşini bırakmayacaklardır.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha