İSLAM DÜNYASI

Mardin’de Gazze yararına kermes açıldı

Mardin’in Artuklu ilçesinde Semerkand Vakfı Beşir Derneği tarafından, işgal rejiminin katliamlarına maruz kalan Filistin ve Gazze için kermes açıldı.

Yıllardan beridir işgal rejimi tarafından zulüm altında tutulan Gazze’de, özellikle son bir yılda çocuk-kadın ayırmaksızın binlerce kişi vahşice katledilmeye devam ediyor.

Filistinli müslümanlarla dayanışma için Mardin'de açılan kermes hakkında bilgi veren Semerkand Vakfı gönüllü üyesi Muhammed Reşat, kermesten toplanacak yardımların Filistin ve Gazze’de zulme maruz kalan Müslümanlara bağışlanacağını ifade etti. Reşat, kermeste satılan malzemeler arasında boykot ürünlerine yer vermedikleri gibi halka da boykota destek vermeleri tavsiyesinde bulunduklarını belirtti.

Reşat, "Burada açtığımız kermesten elde edilecek olan paraları Türkiye’deki mazlum insanlara ve özellikle 7 Ekim’den bu yana israilin katliamlarına maruz kalan Gazzeli kardeşlerimize ulaştırmayı temenni ediyoruz. Kitap, yemek, el işçiliği, giyim ve birçok malzemelere kermeste yer verdik. Bugün başlattığımız kermesi 30 Eylül tarihinde bitirmeyi hedefliyoruz inşallah. Kermeste hiçbir şekilde boykot mallarına yer vermedik. Boykot ürünlerini de hiç kimseye tavsiye etmiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)