Refah'ta yapılan katliama sessiz kalmamak adına basın açıklamasına katılan Mardin halkı, Filistin ve Gazze hakkındaki duygularını İLKHA'ya paylaştı.

Altın rekora yakın seyrediyor Altın rekora yakın seyrediyor

Basın açıklamasında, siyonist israilee lanet yağdıran Mardin halkı, yılardan beridir devam eden soykırımın bir an önce bitmesi için Yüce Allah'a niyazda bulunarak, hem Türkiye'nin hem de diğer Müslüman devletlerin yardım ve destek konusunda önemli adımlar atması çağrısında bulundu.

siyonist israilin Filistin'deki Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ettiği bir süreçte, Müslümanların kardeşlerini yalnız bırakmaması gerektiğinin altını çizen Muhammed Tevfik Uygur, inşallah her zaman kardeşlerinin yanında olacaklarına dair kararlılık vurgusu yaptı.

Uygur, "Filistin halkı şu an çok zor durumdadır. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz ümmeti Muhammed’in dinini savunuyor. Ancak işgal rejimi Siyonist İsrail çokça zulümler yapmaktadır. israil son derece zulümlerini sürdürmeye devam ediyor. Biz Müslümanlar olarak onları bu hallerinde yalnız bırakmamalı, elimizde gelen her şeyi yapmalıyız. İnşallah hep kardeşlerimizin yanında olacağız." şeklinde konuştu.

"Oradaki kardeşlerimize elle tutulur bir yardımda bulunamadık"

Ümmet coğrafyasının 57 Müslüman ülkesi olarak yaşanılan soykırıma karşı sınıfta kaldıklarını belirten Orhan Atılmış, Müslümanlık görevinin hakkıyla yerine getirilebilmesi için herkesin bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Atılmış, "Son zamanlarda Filistin için birçok basın açıklaması ve gösteriler oluyor. Elhamdülillah bu noktada her zaman katılmaya çaba gösteriyoruz. Elimizden gelebilen her türlü desteği yapmaya hazırız. Yüce Allah bizleri cihat ve cenk ruhuyla, şehadet ruhuyla şereflendirsin. Refah'ta katliamlar devam ediyor. Biz ümmet olarak ve 57 ülke Müslüman devleti olarak yaşanılan soykırım konusunda sınıfta kaldık. Oradaki kardeşlerimize elle tutulur bir yardımda bulunamadık. Boykot noktasında da maalesef sınıfta kaldık. Rabbim onların yardımcısı olsun. Bizler bu konuda üzerimize düşen görevleri en güzel şekilde verebilmemiz için herkesin bilinçlendirilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Yaşanılan soykırıma karşı sessiz kalan tüm devletlerin bir an önce ciddi adımlar atması gerektiğini belirten Nurhan Badur, "Filistin'imizde katliam var. Bütün dünya buna şahit. Bizler de her zaman onların yanındayız inşallah. Elimizden geldiğince Filistinli, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbim onlara zulmeden işgal rejimi israili kahru perişan eylesin. Bu soykırıma sessiz kalan tüm devletlerin bir an önce ciddi adımlar atmaları için çağrıda bulunuyoruz. Çok şükür bazı devletler Filistin'imizi tanımaya başladı. İnşallah daha da güzel neticeler olacaktır. Bu konuda burada yapılan basın açıklaması, yürüyüş ve protestolara katılmaya çaba gösteriyoruz. Allah'ın izniyle bu kararlığımıza devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha