İSLAM DÜNYASI

Kassam, Refah'ta çok sayıda işgalciyi öldürdükleri operasyonun detaylarını anlattı

HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Refah'ta bir işgal buldozeri ve personel taşıyıcıyı roketlerle vurmaları sonucu çok sayıda işgal askerinin öldüğünü duyurdu.

Kassam Tugayları, işgal medyasının bu sabah Refah'ta en az 8 işgal askerinin öldüğünü duyurduğu operasyona ilişkin bilgilendirmede bulunarak operasyonu üstlendi.

Tugaylar, Telegram kanalından yaptıkları açıklamada, Arefe günü sabahı mücahitlerin, Refah'ın batısındaki Tel El-Sultan'ın Suudi Mahallesi'ne giren düşman araçlarına karşı kapsamlı bir pusu kurduğunu bildirdi.

Mücahitlerin, burada Yasin 105 roketi ile bir siyonist "D9" tipi bir askeri buldozeri vurduğunu; içindekilerin öldüğünü ve yaralandığını belirten Kassam, daha sonra bölgeye bir Siyonist kuvvetin geldiğini aktardı.

Kassam, bölgeye gelen "Nimr" tipi askeri personel taşıyıcısını da yine Yasin 105 roketi ile vurduklarını belirterek, roketin isabet etmesi sonucu aracın imha edildiğini, içerisindekilerin de tamamının öldüğünü kaydetti.

“Hadshot Bazman” adlı İbrani sitesi, Gazze'de sabah saat 05.00 sıralarında içinde 8 siyonist asker ve subayın bulunduğu zırhlı araca atılan anti-personel füzenin isabet etmesi sonucu aracın imha olduğunu ve içindekilerin tamamının öldüğünü duyurmuştu. (İLKHA)