Her sene birçok ilde gerçekleştirilen 15 günlük eğitimler ile binlerce çocuğa namaz eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler eğitiminin verildiği "Hayat Namazla Güzeldir" programının bu seneki teması "Namaz Hür Aksa'da Daha Güzel Olacak" olarak belirlendi.

İstanbul'un Anadolu Yakasının farklı ilçelerinde namaz eğitimi alan yüzlerce çocuk, programın finalinde bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu tarafından organize edilen yürüyüş, ikindi namazını müteakiben Üsküdar Fevziye Hatun Camii'nde başladı. Caminin dolması üzerine çocuklar, aileleri ile birlikte cami dışına serilen hasırlarda ikindi namazını eda etti.

Kılınan namazdan sonra kortej eşliğinde ellerinde namaz ile ilgili hadislerin yanı sıra Filistin’e destek içeren yazılı bulunduğu pankartları taşıyan çocuklar, sık Filistin'e destek sloganları atarak Üsküdar ilçe meydanında bulunan Valide-i Cedid Camii’ne kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Valide-i Cedid Camii’nde program gerçekleştirildi.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Eğitimci Kutbettin Yeşilmen, namazın insan hayatındaki önemine vurgu yaparak programa katılan çocuklara ve ailelerine teşekkür etti.

Etkinliğe katılan çocukların şiirleriyle devam eden programda, çocuklar saf tutarak cemaatle namaz kıldı.

Program, yapılan tesbihat ve dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha