İSLAM DÜNYASI

İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren seferleri bugün başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında başlayacak olan aktarmasız yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin bugün başlayacağını belirtmişti.

Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız bir şekilde gerçekleştirilecek olan YHT ekspres seferleri, 4 Mayıs 2024 tarihinden itibaren başlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Sivas-İstanbul seferinin 7 saat 18 dakika sürecek. Bu süre, otobüsle 13 saat 50 dakika, uçakla ise 2 saat 35 dakika sürüyor.

Bakan Uraloğlu, "Sivas’tan 4 Mayıs saat 13.00’te hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul’dan da 08.40’ta hareket edecek, Sivas’ a 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’ da hareket edecek ve İstanbul’ a 20.08’ de ulaşacaktır" dedi.

Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas - İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracak. (İLKHA)