KÜLTÜR

"İşgalin Tanıkları" fotoğraf sergisi açıldı

​​​​​​​10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Filistin'de şehit olan gazetecilerin anısına "İşgalin Tanıkları" fotoğraf sergisi İstanbul'da açıldı.

Filistin İçin Gazeteciler Dayanışması, 7 Ekim'den bu yana işgal rejimi tarafından hedef alınarak şehit edilen 100'den fazla gazeteci için Rami Kütüphanesi'nde fotoğraf ergisi açtı.

Serginin açılışında konuşan Filistin İçin Gazeteciler Dayanışması Sözcüsü Hayrunnisa Çiçek, "10 Ocak çalışan gazeteciler günü vesilesiyle Filistin'de şehit olan gazeteciler anısına 'İşgalin Tanıkları' adıyla bir fotoğraf sergisi düzenledik. 7 Ekim'den beri o bölgede yaşananlara hepimiz şahit olduk. Gazetecilerin nasıl bir mücadele ile orada yaşanan soykırımı canları pahasına aktarmaya çalıştıklarını, aile bireylerini kaybetmelerine, yaşadıkları drama rağmen yaşananları dünyaya aktarmak için nasıl gayret gösterdiklerini hepimiz gördük. Bugün de bunu ölümsüzleştirmek istedik." dedi.

Filistin İçin Gazeteciler Dayanışması olarak 2021 yılında Filistinli gazeteciler için çalışmaya başladıklarını hatırlatan Çiçek, "İsrailin karartmalarını hepimiz biliyoruz. 1948'den itibaren Filistin topraklarında bir işgal faili olan israil, yaşananları dünyaya aktarmaya çalışan gazetecileri direkt olarak hedef alıyor. 2000-2022 arasında o topraklarda 55 gazeteci katledilirken 7 Ekim'den bu yana 112 meslektaşımız katledildi. İsrail, orada yaşanan katliamın gazeteciler eliyle dünyaya aktarılmasını istemediği için onları hedef alıyor. Bunun için hepimizin misyonu çok önemli. Bu soykırımı dünyaya canları pahasına anlatmaya çalışıyorlar ama öldürülüyorlar. Biz de bu noktada devreye girerek onların sancağını burada dalgalandırmaya gayret ediyoruz. Onlar nasıl mücadele ediyorlarsa biz de burada mücadele etmeliyiz." diye konuştu.

Sergi, 17 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek. (İLKHA)