İSLAM DÜNYASI

İşgalci ABD'den Yemen'e saldırı

İşgalci ABD'ye ait savaş uçakları, Ensarullah hareketi tarafından kullanıldığı iddia edilen füze rampalarına saldırı düzenledi.

İşgalci ABD, Yemen'de bazı noktalara yeni saldırılar düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, "Kızıldeniz'de seyrüsefer serbestisini korumaya, ABD ve ortak deniz trafiğine yönelik saldırıları önlemeye yönelik devam eden çok uluslu çabalar bağlamında, 17 Ocak'ta Sana saatiyle 23.59 civarında, CENTCOM güçleri Yemen'de İran yanlısı Husilerin kontrolündeki bölgelerde ateşlenmeye hazır olan 14 füze rampasını vurdu." ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Fırlatma raylarındaki bu füzeler, bölgedeki ticaret gemileri ve ABD Donanması gemileri için yakın bir tehdit oluşturuyordu ve her an ateşlenebilirdi. Bu da ABD güçlerini, kendilerini savunma konusunda doğal hak ve yükümlülüklerini kullanmaya sevk etti. Yaptığımız diğer eylemlerle birlikte bu saldırılar, Husilerin Kızıldeniz, Bab-el-Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi'ndeki uluslararası ve ticari gemilere yönelik pervasız saldırılarını sürdürme yeteneklerini zayıflatacak."

(İLKHA)