İşgal rejimi Gazze'yi şu ana kadar 3 nükleer bombaya eş değer patlayıcıyla bombaladı

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi 65 bin tondan fazla patlayıcıyla bombaladığını belirtti.

Ofisten yapılan açıklamada,  işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 45 binden fazla füze ve bomba fırlatarak 3 nükleer bombaya eş değer 65 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı bildirildi.

İşgalci siyonist rejimin kasıtlı olarak attığı bombalar nedeniyle bazen tek bir bombalamada dahi yüzlerce kişinin şehit olduğu belirtilen açıklamada, kullanılan bombaların çoğunun güdümsüz ve hassas olmayan bombalar olduğuna dikkat çekilerek, "Bu durum, işgalin uluslararası hukukun ve çeşitli uluslararası anlaşmaların açık ve net bir ihlali olan, kasıtlı, ayrım gözetmeyen ve haksız cinayetlerine işaret ediyor." denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"İşgal ordusunun kullandığı, uluslararası düzeyde yasaklanmış bu silahların en belirgin belirtileri ve tehlikeleri, birkaç saniye içinde mümkün olan en fazla sayıda kurbana neden olan toplu katliam ve yaralanmalardır. Yüzlerce şehidin aynı anda şehit edildiği Rimal, Cibaliye, Şucaiye ve Bureyc bölgeleri buna örnektir.

Bu silahlar mağdurlarda şekil bozuklukları, kalıcı sakatlıklar, uzuvların kesilmesi gibi kalıcı hasarlara da neden oluyor ve bu durum özellikle mağdurlarda ve yaralılarda tüm hastanelerde açıkça görülüyor.

Ayrıca önemli çevre kirliliğinin yanı sıra, toksik radyasyon yayarak havanın, suyun ve çevrenin yıllar ve nesiller boyunca kirlenmesine neden oluyor." (İLKHA)