İSLAM DÜNYASI

İşgal güçlerinin baskınları Batı Şeria'da yine çatışmalara neden oldu

Siyonist işgal güçlerinin Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde muhtelif şehirlere dün gece ve bugün (10 Ocak Çarşamba) sabah düzenledikleri baskınlar yine birçok yerde yerli ahaliyle baskın düzenleyen işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmasına neden oldu. 

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un eski şehir kısmına işgal güçleri tarafından baskın düzenlenmesi üzerine Filistinli direnişçilerle aralarında silahlı çatışma meydana geldiği bildirildi. 

İşgal güçlerinin Nablus'takiyle eş zamanlı olarak Cenin'e de baskın düzenledikleri ve gerçekleştirdikleri saldırılarda büyük bir yıkıma ve alt yapı tesislerinde büyük çapta tahribata yol açtıkları haber verildi. Cenin'de de direniş güçleri işgalci askerlere tepki gösterdi ve burada da şiddetli bir şekilde silahlı çatışmalar meydana geldi. İşgal güçlerinin Cenin'de ve çevresindeki kasabalarda gerçekleştirdikleri baskınlarda keskin nişancılarını evlerin çatılarına yerleştirerek saldırılar düzenledikleri belirtildi.

İşgal güçlerinin Ramallah ve El-Bire vilayetinde bugün sabah düzenledikleri baskında 4 Filistinliyi tutukladıkları haber verildi.

İşgal güçleri ayrıca Batı Şeria'nın Tulkerem ve El-Halil vilayetlerinde de muhtelif yerlere baskınlar düzenleyerek vatandaşlara yönelik saldırılar gerçekleştirdiler.