Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi, ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin İsrail işgal rejiminin Gazze bölgesi ahalisini buradan göç etmeye zorlama planı karşısında son derece zayıf ve etkisiz kalmalarına, görünüşte bu plana karşı olduklarını ileri sürmelerine rağmen el altından planın uygulamaya geçirilmesine zemin oluşturacak bir tavır sergilemelerine şiddetle tepki gösterdi. 

Hükümet Enformasyon Ofisi bugün (4 Ocak Perşembe) yaptığı açıklamada, bu iğrenç planın akıllara hemen 1917'de ilan edilen lanetli Balfour Deklarasyonu'nu getirdiğine ve 1948'de yaşanan Büyük Felaket'in bu deklarasyon üzerine bina edildiğine dikkat çekti. Açıklamada bu Büyük Felaket yüzünden Filistin halkının 75 yıldan beri katliam, tehcir, zorla evlerinden çıkarılma, haklarının gasp edilmesi gibi zulmün her çeşidine maruz kaldığı, söz konusu deklarasyona dayalı olarak siyonist işgal rejiminin kurulduğu ve belirtilen tüm zulümlerin de bu rejim vasıtasıyla gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada bugün işgal rejiminin Gazze ahalisini bölgeden sürgün etme planında ısrarlı davranabilmesinde de baş sorumluluğun ABD'ye ve işgal rejimine destek veren Avrupa ülkelerine ait olduğu dile getirildi. 

Hükümet Enformasyon Ofisi, İngiltere'den Filistin halkına yönelik olarak tarihte işlediği suçlardan dolayı özür dilemesini ve kendisinin Filistin halkının başına musallat ettiği siyonist işgali ortadan kaldırmak için üzerine düşen tarihi görevi yerine getirmesini istedi

Makarna fabrikasındaki patlama soruşturması: Müdür tutuklandı Makarna fabrikasındaki patlama soruşturması: Müdür tutuklandı

Editör: Abdulkadir GENÇDAL