İSLAM DÜNYASI

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı Hilvan'daki park sorununu gündeme taşıdı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Hilvan ilçesinde yaşanan trafik ve park sorununu gündeme taşıyarak çözüm önerileri sundu.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise Hilvan ilçesinde yaşanan trafik ve park sorununu gündeme getirdi.

Hilvan ilçesinde kameralar karşısına çıkan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, "HÜDA PAR olarak bu hafta güzel Hilvan ilçemizdeyiz. Hilvan İlçe Başkanımız Osman Göçmen ile beraber esnaf kardeşlerimizin park ve trafik sorunlarını dile getirmek üzere buradayız." diyerek sözü İlçe Başkanı Osman Göçmen'e ve vatandaşlara bıraktı.

"Trafik sorunu ciddi anlamda mağduriyet yaşatmaya devam ediyor"

HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen yaptığı açıklamada, "Çarpık kentleşme sonucu birçok sorunla birlikte maalesef trafik sorunu da ciddi anlamda ilçemizde mağduriyet yaşatmaya devam ediyor. Bozan Bey Caddesi, Çimdeli yolu, Gölcük yolu, eski çarşı ve diğer caddelerimizdeki esnaflarımız park sorunundan dolayı sıkıntı yaşıyor. Aynı şekilde araç sahipleri de araçlarını park edecek yer bulamama sıkıntısını çekiyorlar, trafik akışını da ciddi manada akamete uğratıyor." dedi.

Vatandaşlar yaşadıkları sorunlarla ilgili ise şunları aktardı:

"-Park sorunu bütün esnafları rahatsız ediyor dükkânın önünde ikinci sıraya kadar bırakıyorlar, akşama kadar esnaf arkadaşlar hepsi mağdur oluyorlar, buna bir çözüm istiyoruz.

-Ben de bir esnafım Hilvan'da kuyumcu işi yapıyorum. Bizim sektör genelde bayanlara hitap eden bir sektördür; dolayısıyla müşteriler ailesi ile arabasıyla geliyor, park yeri olmadığı için bize değil de başka yere yöneliyorlar.

-Park sıkıntısı en çok biz esnafları rahatsız ediyor. Mesela bizim bir ürünümüz geldiği zaman o ürünü indirmek için bazen 2-3 saat bile bekleyebiliyoruz. Bu sıkıntıların giderilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz. Bu araçların park sorunlarından dolayı iş yapamıyoruz."

"Hasar görmüş binaları otoparka çevirelim"

HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen çözüm önerilerini paylaşarak "Esnaflarımızın sıkıntılarını hep birlikte dinledik. Aynı şekilde araç sahipleri de park yeri bulamamaktan ciddi manada muzdariptir. Bu sorun bugüne kadar gelmiş, bundan sonra bir 10 yıl daha gitmesin. Malumunuz 6 Şubat depreminde hasar görmüş kamu binalarımız var, şu an önünde durduğumuz Cumhuriyet İlkokulu, çarşı merkezimizde bulunan eski Hilvan Belediyesi ve yine Ülkü İlkokulu altı otopark üstü de meydan yapılarak bu sıkıntıyı çözüme kavuşturabiliriz. Yine aynı şekilde diğer çarşı bölümlerimizde de o çarşı bölümlerimize yakın olan hasarlı evler, sahipleri mağdur edilmeyecek şekilde istimlak edilerek oraları da park yerine çevirip bu sıkıntılarımızı bugün için de yarın için de çözüme kavuşturabiliriz." şeklinde konuştu.

"Dünün ve bugünün sorunlarını yarına ertelemeyelim"

HÜDA PAR İl Başkanı Faruk Polat ise, "Dünün ve bugünün sorunlarını yarına ertelemeyelim, Gelin Hilvan'a nefes olalım." diyerek yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)