SİYASET

HÜDA PAR Milletvekili Şahzade Demir, Cizre'de muhtarlarla bir araya geldi

HÜDA PAR Milletvekili Şahzade Demir, Cizre merkezde bulunan 18 mahallenin muhtarı ile bir araya geldi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Cizre'ye gelen HÜDA PAR  Genel Başkan Vekili Milletvekili Şahzade Demir, Cizre merkez muhtarları ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede ilçe sorunları hakkında bilgi alan Demir, sorunların takipçisi olacaklarını ifade etti.

Görüşme sonrası basın mensuplarına demeç veren Demir, şunları ifade etti, "Bugün Cizre'deyiz. Cizre şehir merkezinin sorunlarını hep birlikte masaya yatırdık. Yapılamayan hizmetleri ve şehrin sıkıntılarını değerlendirerek muhtarlarımızı dinleme imkânı bulduk. Bu vesileyle buraya gelen ve katkı sunan muhtar kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hepimizin amacı şehrimizin daha yaşanılır bir hale getirilmesidir."

Demir, Cizre'nin yıllardır hizmet görmemiş bir bölge olduğunu vurgulayarak, "Cizre'nin altyapı çalışmalarının yapılması için dışarıdan desteğe ihtiyacı var. Bu durum kamuoyunun malumudur ve Cizre'yi gezdiğinizde açıkça fark edilebilecek bir gerçektir. Alt ve üst yapı sorunları yaşamı olumsuz etkiliyor; vatandaşlarımız zorluklarla karşı karşıya kalıyor." dedi.

Bu sorunların yanı sıra Demir, TEDAŞ sorununa da dikkat çekti. "Cizre merkeze bağlı 18 muhtarımızın ortak sorunu elektrik, yani TEDAŞ sorunudur. Bu sorun, Cizre halkının çok ciddi anlamda şikâyetçi olduğu bir kambur haline gelmiştir. Bu meselenin hızlı ve ivedi bir şekilde çözülmesi gerekiyor." dedi.

Demir, yaşanan elektrik kesintileri ve cezaların yaşamı çekilmez hale getirdiğini belirterek, "50 ile 150.000 lira arasında verilen cezalar, düşük gelir düzeyine sahip toplum için kabul edilemez. Bir apartmanda bir kişi kaçak elektrik kullanıyorsa, tüm apartmanın cezalandırılması büyük bir haksızlıktır. Cizre'de herkesin 'Allah rızası için bu meseleyi çözün' istekleri var," ifadelerini kullandı.

Demir, bu sorunun üzerine gideceklerini ve yetkilileri, özellikle Cumhurbaşkanlığı makamını, topluma yaşatılan sıkıntıları gidermeye çağırdıklarını sözlerine ekledi. (İLKHA)