İSLAM DÜNYASI

HÜDA PAR Kurtalan Belediye Başkan Adayı Ugar, ziyaretlerinde yapacakları hizmetleri anlattı

Kurtalan Belediye Başkan Adayı Ugar, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulunarak, halkın yaşadığı sorunlarla yakından ilgilendi.

Dolaştığı esnaf arasında en büyük sıkıntının yaz aylarında yaşanan su sorunu olduğunu, özellikle yolların kötü durumunun şikayet konusu olduğunu belirten Ugar, Kurtalan halkının işsizlik sorununun da ciddi boyutlarda olduğunu gözlemlediğini dile getirdi.

İşsizlik sorununa çözüm olarak hızla meslek kursları açacaklarını ve gençleri meslek sahibi yapmayı planladıklarını belirten Ugar, istihdamın artırılmasına katkı sağlayacaklarını ve ev hanımlarına yönelik ürettikleri ürünleri satabilecekleri ortamlar oluşturacaklarını ifade etti.

Üniversite okuyan gençlere de destek olacaklarını belirten Ugar, Türkiye genelinde yapılan sınavlarda ilk 5 bine giren öğrencilere destek sağlayacaklarını ve evlenemeyen gençler için de ciddi kaynaklar oluşturarak, evlenmelerine yardımcı olacakları vaadinde bulundu.

"Kurtalan'a yepyeni bir soluk: işsizliğe son, gençlere meslek, ev hanımlarına destek"

Kurtalan İlçesi Belediye Başkan Adayı Sabahattin Uğar, "Genel Başkanımızın seçim beyannamesinde belirttiği projelerle halkımızın sorunlarını çözmeye yardımcı olacağız. Dolaştığımız esnafın en büyük sıkıntısının yaz mevsiminde yaşanan su sorunu olduğunu gördük. Özellikle yolların çok bozuk olduğu yönünde şikayetler var. Kurtalan halkının işsizlik problemleri de mevcut. İnşallah bu sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umut Kervanı İnsani Yardım Kuruluşu'nun kurucusu olmam dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerine seyahat etme fırsatımız oldu. Yabancı ülkelerde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi sahibiyim ve dünyanın çeşitli ülkelerinde gördüğümüz projeleri Kurtalan'da uygulayacağız." şeklinde konuştu.

"Bütün işlerde istişareyi esas alarak ortak karar alacağız"

Uğar, Kurtalan'daki ciddi işsizlik sorununa dikkat çekerek, "Kurtalan'da hızla meslek kursları açıp gençleri meslek sahibi yapmayı planlıyoruz. Hatta her 10 kardeşimize motor, berber, döner, bilgisayar, muhasebe gibi meslekleri öğreten esnafımıza meslek öğrettiği kişi başına 2-3 bin lira destek vereceğiz. Ayrıca ev hanımları için dikiş kursları açarak kendi ürettikleri ürünleri satabilecekleri ortamlar oluşturacağız. Bu da ev ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Üniversite okuyan gençlere Türkiye genelinde yapılan tüm sınavlarda ilk 5 bine giren öğrenciye öğretmenlik desteği sağlayacağız. İlk 10 bine giren öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Evlenemeyen gençlerimiz için ciddi kaynaklar oluşturacak ve evlendireceğiz. Kurtalan halkına en büyük vaadimiz, hiçbir zaman yalan konuşmayacağız, onları aldatmayacağız ve yapılacak bütün işlerde istişareyi esas alarak ortak karar alacağız. Yeter ki Kurtalan halkı bize destek versin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)