HÜDA PAR gazetecileri unutmadı

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla ilçede görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarını ağırladı.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ve teşkilat üyeleri ilçede görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Yapılan görüşmede, basın mensuplarının karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı. Basın mensuplarının, üstlendikleri görevin büyük bir sorumluluk ve fedakârlık gerektirdiğine vurgu yapıldı. Gazze'deki soykırım nedeniyle şehit edilen 115 gazeteci ve tüm Gazze şehitleri için dua edildi.

Programda konuşan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak Gazze'deki soykırıma dikkati çekti.

Altunkaynak, "Gazze'de şu an bir soykırım yaşanıyor. İçerisinde gazetecilerin de olduğu, yarısından fazlasının bebek, çocuk ve kadın olmak üzere binlerce Filistinli kardeşimiz şehid edildi. İnsan haklarından dem vuranların söyleyecek sözleri kalmamıştır ve zulme seyirci kalmışlardır. Orada gazetecilik görevini yaparken şehid olan 115 gazeteciye Allah'tan rahmet diliyoruz.  "dedi

"İsrail ve işbirlikçilerini durdurmak için en büyük tepki ve yaptırım boykot yapmaktır"

Tüm tepkilere rağmen soykırımına devam eden işgal çetesi ve işbirlikçilerini durdurmanın yolunun boykot olduğunu hatırlatan Altunkaynak, "Siyonistlerin anladığı dil ekonomik yaptırımdır. Bunun yolu da onların mallarını almamaktır. Boykot konusunda başta gazeteciler olmak üzere tüm halkın sürekli bir boykot yapması gerekir. Fiyatları düşürerek halkı kandırmak istiyorlar. Bu tuzağa gelmeyelim. Boykotu bir yaşam tarzı haline getirmeliyiz. Siyonistlere karşı birlik olmanın önemini ümmetçe idrak etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Davete katılan yerel ve ulusal basının Midyat temsilcileri ise HÜDA PAR'ın yaptığı etkinlik nedeniyle çok memnun olduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.

Program, yapılan tatlı ikramı ve çekilen hatıra fotoğrafı ve dua ile sona erdi. (İLKHA)