İSLAM DÜNYASI

HÜDA PAR Bozova'daki bakımsız piknik alanlarını gündeme taşıdı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Bozova ilçesinde Atatürk Baraj Gölü'nün kenarındaki piknik alanlarının bakımsızlığa terk edildiğini belirterek çözüm önerilerini sundu.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta Bozova ilçesindeki bakımsız haldeki piknik alanlarını gündeme getirdi.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki piknik alanlarının bakımsız olması tepkilere neden oluyor.

Piknik alanları önünde açıklama yapan HÜDA PAR Bozova İlçe Başkanı Abuzer Özaydın, bu alanların bakımsız ve düzensiz olduğunu söyleyerek kaderine terk edildiğini aktardı.

"Atatürk Baraj Gölü kenarında bulunan ilçemiz neden bu şekilde sahipsiz?"

Piknik alanlarında açıklama yapan Özaydın, "Burası 'İnbaşı' olarak bildiğimiz su değirmeni ile tarihe tanıklık yapan yer. Şu anda bakımsız ve kaderine terk edilmiş. Burası da Kaptaşı piknik alanı; DSİ 16. Bölge Müdürlüğü döneminde binlerce personelin ailesiyle birlikte güzel vakit geçirdiği bir alandı. Maalesef şu an kimsesiz durumda. Şimdi de Yaslıca Hayalpark'tayız. Kaderine terk edilmiş, sahipsiz bırakılmış hayalet bir park gibi. Atatürk Baraj Gölü birkaç sezon dünya su sporlarına ev sahipliği yaptı. Atatürk Baraj Gölü kenarında bulunan ilçemiz neden bu şekilde sahipsiz? Ekrana taşıdığımız piknik alanlarının Bozova, Şanlıurfa ve bölge halkının kullanımına açılabilmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor. " dedi.

"Bozova'yı bölgenin incisi haline getirebiliriz"

Çözüm önerilerini paylaşan Özaydın, "Bu alanlarda sosyal tesislerin kurulması gerekiyor. Peyzaj çalışmasının yapılması gerekiyor. Güvenlik ve temizlik işlerinin yapılması gerekiyor. Güvenli yüzme alanları oluşturularak cankurtaran ekipleri görevlendirilmeli. Saydığımız çözüm önerileri hayata geçirilirse Bozova'yı değil sadece Urfa'nın, bölgenin incisi haline getirebiliriz. Bunu sizlerle el ele yapmak için biz varız. Belediyecilik var olan projeyi yok etmek değil; mevcudu koruyup yeni projeleri halkla buluşturmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)