İSLAM DÜNYASI

Hizbullah, işgal askerlerinin saklandığı binaları vurdu

Lübnan Hizbullahı, mücahitlerinin Metulla yerleşim yerindeki işgal askerleri tarafından kullanılan binaları doğrudan vurduğunu ve binalarda yangın çıktığını bildiri.

Lübnan Hizbullahı, Gazze'deki Filistin halkına ve direnişe destek amacıyla işgal altındaki Filistin sınırında siyonist hedeflere yönelik operasyonlar yürüttüğünü duyurdu.

Hizbullah, işgal altındaki Lübnan'ın Kfars Şuba tepelerindeki Ramda bölgelerini ve işgal altındaki Şeba Çiftlikleri'ndeki Zibdin bölgelerini füzelerle hedef aldığını ve her iki bölgeyi de doğrudan vurduğunu bildirdi.

Hareket ayrıca, mücahitlerinin Metulla yerleşim yerinde işgal askerleri tarafından kullanılan binaları uygun silahlarla hedef aldığını ve doğrudan vurduklarını, bunun sonucunda binalarda yangın çıktığını kaydetti.

Hizbullah, bu operasyonun aynı zamanda siyonistlerin dün Hiyam kenti başta olmak üzere güneydeki köylere ve sivil evlere yönelik saldırılarına yanıt olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

Bir başka operasyonda yine Metulla yerleşim yerinde işgal askerlerinin kullandığı binaları hedef alarak doğrudan vurduklarını aktaran Hizbullah, bu operasyonun da siyonistlerin güneydeki Yaron, Ramia ve Kafr Kila kasabalarına yönelik saldırılarına yanıt olarak geldiğini belirtti.

Siyonistlerin, güneydeki Mays El Cebel kasabasına yönelik saldırılarına tepki olarak Hizbullah mücahitleri, El Manara yerleşim yerinde işgal askerlerinin kullandığı bir binayı hedef alarak doğrudan vurdu. (İLKHA)