23 ilde DAİŞ operasyonu: 88 gözaltı 23 ilde DAİŞ operasyonu: 88 gözaltı

HAMAS, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM), BM sözleşmelerini ve kararlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Filistinli direniş liderleri hakkında çıkarılan tüm tutuklama kararlarını iptal etmesi çağrısında bulundu.

Yaptığı açıklamada HAMAS, UCM savcısı Kerim Han'ın bir dizi direniş lideri hakkında tutuklama emri çıkararak "kurban ile celladı" aynı kefeye koyduğunu ve bunu kınadıklarını belirtti.

HAMAS, savcıya işgal liderleri, subayları ve askerleri de dahil olmak üzere tüm savaş suçluları hakkında tutuklama ve gözaltı kararı çıkarması çağrısında bulunarak, emirleri veren tüm işgal yetkililerinin ve suçları işleyen askerlerin tutuklanmasını emretmesi gerektiğini söyledi.

HAMAS, İşgal başbakanı Binyamin Netanyahu ve savunma bakanı Yoav Galant hakkındaki tutuklama ve yakalama kararlarının ise gecikmiş bir karar olduğuna işaret etti.

Hareketin liderlerinden Sami Ebu Zuhri ise Reuters'a yaptığı açıklamada, “UCM'nin hareketin üç lideri için tutuklama emri talep etme kararının israili soykırımı savaşını sürdürmeye teşvik ettiğini” söyledi.

UCM, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, hareketin Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve İzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğu bildirilmişti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha