HAMAS'tan yapılan açıklamada, geçtiğimiz Kasım ayında Katar-Mısır arabuluculuğuyla gerçekleştirilen takas anlaşması kapsamında serbest bırakılan Yusuf Abdullah El Hatib adlı çocuğun işgal tarafından yeniden esir alındığı hatırlatıldı.

El Hatib'in yeniden esir alınmasının sonuçlarından işgalci rejimin sorumlu olacağı vurgulanan açıklamada, şu çağrıda bulunuldu:

"Katar ve Mısır'daki kardeşlerimize, genç Hatib'in serbest bırakılması için acil müdahale çağrısında bulunuyoruz ve işgalci yetkililere, serbest bırakılan mahkumlarımızı yeniden tutuklama politikasını durdurmaları ve üzerinde anlaşılan hususlara uymaları için baskı yapılması çağrısında bulunuyoruz."

Filistin Esirler Kulübü, işgal ordusunun salı günü, Kasım ayı sonundaki esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılan Hatib adlı çocuğun yeniden esir alındığını duyurdu.

Böylece Hatib, Kasım 2023'te gerçekleştirilen takas kapsamında serbest bırakılan çocuklar ve gençler arasında yeniden esir alınan ilk kişi oldu.

Kulüp, Hatib'in yeniden esir alınmasının, "sonuçlanan tahliye anlaşmalarının açık bir ihlali ve çok tehlikeli bir durum olduğunu" vurgulayarak arabulucuların ve denetçilerin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye ziyareti Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye ziyareti

Geçtiğimiz Kasım ayı sonunda 7 gün süren geçici ateşkeste, işgal zindanlarındaki 71'i kadın, 169'u çocuk olmak üzere 240 Filistinli esir, HAMAS'IN elinde bulunan 81'i siyonist, 23'ü Tayland vatandaşı ve biri Filipinli olmak üzere 105 işgal esiriyle takas edildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha