HAMAS, yaptığı açıklamada, işgal kuvvetlerinin Han Yunus'taki Filistin Kızılay'ı binasının avlusuna ve Emel Hastanesi'ne baskın yaptığını hatırlattı.

İşgal rejiminin yeni bir katliam gerçekleştirebileceği konusunda uyaran HAMAS, işgal kuvvetlerinin, aralarında sağlık personeli, yaralılar ve yerinden edilmiş kişilerin de bulunduğu Emel Hastanesi'ne yoğun ateş açtığını ve buranın tahliye edilmesi yönünde tehditlerde bulunduğunu kaydetti.

Bu saldırının, Gazze Şeridi'nde sivillere karşı devam eden soykırım savaşında işlenen seri katliam ve ihlaller dizisine eklenen bir savaş suçu teşkil ettiğini vurgulayan HAMAS, hastanelerin hedef alınmasının "uluslararası topluma, Birleşmiş Milletlere, uluslararası yasalara ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze'de işlenen soykırım suçunun durdurulmasını talep eden kararları küçümsemek" olduğunu bildirdi.

HAMAS, uluslararası topluma, siyonist düşmanın çocuklara ve savunmasız sivillere karşı işlediği korkunç suçları ve zulmü sürdürmesini önlemek için sağlam bir duruş sergileme çağrısında bulundu. (İLKHA)

Lübnan: İsrail'in Beyrut'un güneyine saldırısında 8 kişi öldü, 59 kişi yaralandı Lübnan: İsrail'in Beyrut'un güneyine saldırısında 8 kişi öldü, 59 kişi yaralandı
Kaynak: ilkha