Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da Siyer Yarışması gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 7'den 70'e yüz binlerce kişinin katıldığı yarışma 10.30'da başladı, adaylara 90 dakika süre tanındı.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Bölgesel bir savaşın sinyalleri verilmektedir HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Bölgesel bir savaşın sinyalleri verilmektedir

Yarışmaya Şanlıurfa'da 18 binin üzerinde kayıt yapıldı. Yarışma, Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde toplam 149 okulda gerçekleşti.

Yarışmanın soru çözümleri; 1 ve 2. kategori için bugün saat 16.00'da, 3 ve 4. kategoriler için ise saat 20.00'de Rehber TV'de gerçekleştirilecek.

Cevap anahtarı peygambersevdalilari.com  siyersinavi.com adreslerinde yayınlanacak.

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Güven, yapılan Siyer yarışması ile ilgili değerlendirmede bulundu.

"Çocuklar O'nun hayatını defalarca okudular"

Güven, "Şanlıurfa ilimizin de 13 ilçesine Siyer Yarışması düzenledik. Allah’a şükürler olsun, katılım güzeldi. Siz gençlerimize konuştunuz gördünüz; en azından bu yarışmaya katılanlar Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiler. Çocuklar O'nun hayatını defalarca okudular, bundan istifade ettiler. Peygamber Sevdalıları olarak buna vesile olmak çok güzel. Allah’a şükürler olsun." dedi.

"O'nu tanıdıkça insanlığa daha çok faydalı olunacak"

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Güven

Yarışmayı yapmalarındaki asıl amaçtan bahseden Güven, "İnsanların Peygamber Efendimizi örnek alması, rol model alması Peygamberimizi daha iyi tanımalarıdır. O'nu tanıdıkça insanlığa daha çok faydalı olacaklar, kendilerine faydalı olacaklar, iyi bir birey olacaklar. Ailelerine, büyüklerine karşı daha saygılı olacaklar. Kendi değerlerine sahip çıkacaklar, kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar." diye konuştu.

"Peygamberimizi tanımayan bir nesil insanlıktan nasibini almaz"

Peygamber Efendimizi tanımayan, bilmeyen bir neslin küfür bataklığına batabileceğini vurgulayan Güven, "Peygamberimizi tanımayan bir nesil karanlıkta yetişmiş bir nesildir. Her şeyden uzaktır, küfür bataklığına batar, her türlü kötü alışkanlıklara bulaşabilir. İnsanlıktan nasibini almaz. Birbirine karşı saygı göstereceğini, nasıl davranacağını bilemez. Örnek alacağı farklı kişiler olursa örnek aldıkları kişilere benzerler. Bu da toplumda huzur bırakmaz, huzur olmaz. Aile içerisinde huzur olmaz, bozuk bir nesil yetişmiş olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha