Esirler ve Özgürleştirilenler Heyeti ve Filistin Esirler Kulübü, siyonist işgal güçlerinin Gazze'de esir alarak insanlık dışı yöntemlerle 1948'de işgal edilmiş bölgeye götürdüğü ve halen Damon Cezaevi'nde tutulan 51 kadın esirin isimlerini açıkladı. 

Heyet ve Kulüp bugün (4 Ocak Perşembe) ortaklaşa yayınladıkları bildiride, geçtiğimiz hafta sonu elde edilen listede isimleri geçenlerin arasında yaşlı kadınların ve kız çocukların da yer aldığına dikkat çekildi. Açıklamada Gazze'den esir edilen kadınların sayısının bu listede yer alanlardan çok olduğu ancak bu listede sadece Damon Cezaevi'nde tutulan kadın esirlerin isimlerinin yer aldığı belirtildi. 

Heyet ve Kulüp ortak açıklamasında kadın esirlerin sadece isim listesinin kendilerine ulaştığını, ancak kadın esirlerin çok kötü şartlarda tutulduğuna, kendilerine işkence yapıldığına ve aşağılayıcı muamelelere tabi tutulduklarına dair bilgilerinin de olduğunu, insan hakları kuruluşlarının bu kadın esirlerin maruz kaldıkları durumlar hakkında bilgi edinmelerine fırsat verilmediğine işaret edildi. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi istifa etti Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi istifa etti

Açıklamada işgal yönetiminin Gazze'den götürülen esirlerin karşı karşıya olduğu durumlar ve gerçek sayıları hakkında insan haklarıyla ilgilenen kuruluşlara henüz kesin bir bilgi verilmediği belirtildi. 

İşgalci siyonist askerler, Gazze'de insanları rastgele esir alarak son derece insanlık dışı muamelelerle römorklara ve yük taşıma araçlarına istif etmek suretiyle 1948'de işgal edilmiş bölgelere götürüyorlar. Bu şekilde esir edilenlerden bazıları daha sonra özgürlüklerine kavuşmalarının ardından yaptıkları açıklamalarda işgalcilerin kendilerine son derece iğrenç ve vahşi muamelelerde bulunduklarını dile getirdiler.

Editör: Abdulkadir GENÇDAL