Yemen'deki Ensarullah'ın Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, mazlum Filistin halkına yardım etmek, Gazze direnişine destek ve Amerikan-İngiliz saldırganlığına karşılık vermek için bir operasyon düzenlediklerini söyledi.

Seri, Aden Körfezi'nde seyreden İngiliz gemisi "RUBYMAR"ı çok sayıda uygun deniz füzesiyle hedef aldıklarını ve doğrudan isabet elde ettiklerini bildirdi.

Operasyon sonucunda geminin ciddi şekilde hasar alarak durduğunu ve Aden Körfezi'nde batma riskinin oluştuğunu belirten Seri, mürettebatın da güvenli bir şekilde gemiden ayrılmalarını sağladıklarını kaydetti.

Seri, ayrıca Yemen hava savunmasının, Hudeyde'de siyonist oluşum adına düşmanca görev yapan bir Amerikan İHA'sını (MQ9) uygun füzeyle düşürmeyi başardığını bildirdi.

Ülkelerini savunmak ve Filistin halkına destek vermek amacıyla operasyonlarına devam edeceklerini vurgulayan Seri, Kızıldeniz ve Arap Denizi'ndeki operasyonların da saldırılar durana ve Gazze Şeridi'ndeki abluka kaldırılana kadar süreceğini bildirdi. (İLKHA)

İtalya’da sel felaketi İtalya’da sel felaketi
Kaynak: ilkha