Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yangın Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yangın

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda halen devam eden kar yağışlarının bu gece ile yarın (Çarşamba) akşam saatleri arasında Hakkari il geneli ile Siirt ve Şırnak'ın doğu, Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

Başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile eğimi fazla olan dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)

Öte yandan Meteoroloji, haftalık hava tahmin raporunda, "Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde artacağı, güneydoğu bölgelerde azalacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor." açıklamasında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de sosyal medya hesabında, "Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum, Muş, Bitlis, Van, Siirt, Şırnak ve Hakkari'de yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı bekliyoruz. Çığ, tipi, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum." uyarısında bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha