Depremzede gazeteciler yaşadıklarını anlattı

Adıyaman'da yerel gazete sahipleri, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nde hem gazeteci olarak hem de depremzede olarak 6 Şubat 2023 günü meydana gelen depremin ardından yaşadıklarını anlattı.

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolaysıyla depremde vefat eden gazetecilere Allah'tan rahmet dileyen yerel gazete sahipleri depremin acı izlerini halen yaşadıklarına dikkat çekti.

Günebakış gazetesi sahibi Mustafa Yücekaya depremde çalışanlarını kaybettiğini dile getirerek, "6 Şubat depreminde bizler de Adıyaman'da depreme yakalandık. Evim ağır hasarlı, ofisim orta hasarlı olunca haliyle konteynerde kalıyoruz. Depremde iki çalışanımı kaybettim. Neye ihtiyacınız var derlese hayatta insanın her şeye ihtiyacı oluyor. Plazadan konteynere düştük. Hayat konteynerde devam ediyor Adıyaman'da. 6 Şubat'tan bu yana hayatımızda çok bir şey değişmedi, yıkımlar devam ediyor, kalıcı barınma konutları teslim edilmedi henüz." ifadelerini kullandı.

"Yaklaşık iki ay gazete baskısına ara verdik"

Deprem nedeniyle yayın hayatına ara vermek zorunda kaldıklarını dile getiren Yücekaya, "6 Şubat depreminin ardından yaklaşık iki ay gazete baskısına ara verdik. O süreçte internet sitemiz üzerinden yayın hayatımızı sürdürüyorduk. Hükümetin o süreçte 'Elemanlarınızı çıkarmayın size destek olacağız.' sözü vardı. onlar da İŞKUR üzerinden personele cüzi bir maaş. Sigortaları kesilmedi onları sonradan ödedik. Nisan'a kadar bu süreç devam ediyor ama bizler ikinci aydan sonra baskımıza başlayıp yayın hayatımıza devam ettik. Bizim cihazlarımızın bir kısmı depremde zayi oldu. Halen ihtiyacımız var. yazıcı, bilgisayar, kameraya ihtiyacımız var. bu ihtiyaçlarımız kısmen karşılandı. Personel bulamıyoruz. Çeşitli kurumlara 9 bin kişi TYP üzerinden işe alınmış bizler muhabir bulamıyoruz. Gazetemizdeki iki arkadaşımızı da kaybedince onların boşluğunu dolduramadık. Bunun için çırpınıyoruz." dedi.

"6 Şubat Adıyaman'da asrın felaketi yaşandı"

6 Şubatt'ta yaşanan depremin büyüklüğüne değinen Işık Gazetesi Sahibi Bilal Işık, "Bütün gazeteci kardeşlerimin gününü kutlar, vefat eden gazeteci arkadaşlarıma Allah'tan Rahmet dilerim. 6 Şubat Adıyaman'da asrın felaketi yaşandı. Deprem nedeniyle büyük kayıplar oldu. Sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız oldu. Bu sıkıntılar bir an önce çözüldü. Basın olarak yerler tahsis edildi. Basın İlan Kurumu tarafından yayın yapan arkadaşlarımıza gerekli destekler verildi. Buradan Basın İlan Kurumuna teşekkür ederim." şeklinde konuştu. (İLKHA)