Denizlerde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, denizlerde fırtınamsı rüzgar beklendiğini belirterek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de fırtına; Doğu Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7, yer yer 8; Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5, gece saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı 1,5 ila 2,5 m, akşam saatlerinden itibaren geneli 2,0 ila 3,0 m, Görüş: İyi.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, sabah saatlerinde puslu yer yer sisli, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinde 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi, pus anında orta, sis anında zayıf.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinde kuzeybatıdan 5 ila 7; Güney Ege'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, akşam saatlerinden itibaren 2,0 ila 3,0 m; Görüş: İyi.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, batısı kuzeybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7; Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, doğusu güneydoğudan 6 ila 8, öğle saatlerinden itibaren 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 2,0 ila 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, zaman zaman güneydoğudan, akşam saatlerinde batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50 m, Görüş: İyi. (İLKHA)