İSLAM DÜNYASI

Çocuklar, Gazze’deki emsalleri nedeniyle bayramı buruk geçiriyor

Mardin'in Artuklu ilçesinin Ortaköy Mahallesi'nde bayram sevincini yaşamaya çalışan çocuklar, bu bayramın Gazze’deki soykırımdan dolayı buruk geçtiğini belirtti.

Ramazan ayının sona ermesinin ardından bu ayı oruç ve çeşitli ibadetlerle geçiren Müslümanlar, bayram namazında bir araya gelerek zulüm altında olan İslam ümmetine dua etti.

Bayramların neşesi olan çocuklar bayram heyecanıyla erkenden kalkıp bayram nazmını kıldıktan sonra şeker toplamaya koyuldular.

Bu bayramda çok hüzünlü olduklarını, sebebinin ise Gazze’deki emsallerinin olduğunu belirten, Âdem Dengiz, “Bayram namazına gittim. Arkadaşlarımla bayramlaşıyoruz. Ama burukluk içerisindeyiz. Çünkü Gazzeli kardeşlerimiz işgal altında. Bu bayramda heyecanımız fazla yok çünkü Gazze’de olan akranlarımız her gün şehit oluyor. Onlar için hep dua ediyoruz. Gazze’deki olaylardan dolayı bu bayram mutlu olmak çok zor. Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun.” ifadelerini kullandı.

Sabahın erken saatleinde kalkıp bayramlaşmaya arkadaşlarıyla çıktıklarını ifade eden Bünyamin Çavuş, “Sabah 5’te bayramlaşmaya çıktım. Bayram çok güzel geçiyor. Arkadaşlarımla beraber bayramlaşıyoruz. Sabahtan beri 8 eve gittim, 45 şeker topladım. Öğle saatlerine kadar bayramlaşmaya devam edeceğiz inşallah.” dedi.

Yusuf Bişi, öğle saatlerine kadar bayramlaşacaklarını aktararak, “Bayramda öncelikle bayram namazını kıldım. Daha sonra kardeşlerimle beraber bayramlaşmaya çıktık. Birkaç eve gidip şeker topladık. Saat 12’ye kadar bayramlaşmaya devam edeceğiz. Geçen sene bayağı şeker toplamıştım.” şeklinde ifade etti.

Bu bayramda da zulüm gören Gazze hakkında konuşan Bişi, “Bu bayramda da işgal altında olan Gazze’de kardeşlerimiz için dua ettik. Arkadaşlarım ve kardeşlerimle birlikte okulda hep onlara dua ediyoruz. Allah onları muvaffak etsin inşallah.” ifadelerini aktardı.

Mustafa Bişi ise bu bayramda siyonist rejim ürünleri olan bayram şekerlerini boykot ettiklerine dikkat çekerek, “Erkenden bayram namazına gittik. Daha sonra ölülerimizi ziyaret etmek için mezarlığa gittikten sonra arkadaşlarla bayramlaşmaya çıktık. Birçok eve gidip şeker topladık. Gazze’de kardeşlerimiz için bu bayram dua ettik, etmeye de devam ediyoruz. Ayrıca israile ait olan ürünleri boykot etmeye devam ediyoruz. israile ait olan marka şekerleri evlerimize almıyoruz. Bu boykot görevini üstlenmesini herkese tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)