Çocuklar: Bu zulme dur denilmesi için daha kaç bin çocuğun öldürülmesi gerekir?

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırıma tepki gösteren çocuklar, Rim adlı kız çocuğu gibi binlerce akranlarının katledildiğini ve buna ciddi anlamda kimsenin karşı çıkmadığı için çok üzüldüklerini belirterek, artık bu zulme bir "dur" denilmesi gerektiğini söylediler.

HAMAS'a bağlı El Kassam Tugayları Mücahitlerinin 7 Ekim'de işgalci siyonistlere karşı başlattığı "Aksa Tufanı" Operasyonun ardından Gazze'yi havadan, denizden ve karadan bombardımana tutan işgalci siyonist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım 81'inci gününe girdi.

Siyonist rejim; kadın, çocuk, yaşlı, yerleşim alanı, hastane, cami, kilise, okul demeden her yeri bombalayan ve çoğunluğu çocuk ve kadınlardan 20 bin üzeri insanı şehit ederken on binlerce kişiyi de yaraladı.

Dünyanın birçok ülkesinde Müslüman, gayrimüslim milyonlarca kişi alanlara çıkarak yaşanan soykırıma tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Malatya'da da STK'lar, Kudüs Kardeşlik Platformu adına birçok etkinlik düzenlerken, hekimler ve sağlık çalışanları ise yaşanan soykırıma tepki amacıyla "sessiz yürüyüş" eylemi gerçekleştiriyor. Hekimlerin her hafta düzenlediği sessiz yürüyüşe çocuklar da destek verdi.

İLKHA muhabirine konuşan çocuklar, Gazze'de Rim adlı kız çocuğu gibi binlerce akranlarının katledildiğini ve buna ciddi anlamda kimsenin dur demediği için çok üzüldüklerini belirterek, çocukların öldürülmeyi değil çocukluğunu yaşamaları gerektiğini dile getirerek artık bu zulme bir "dur" denilmesi gerektiğini söylediler.

"Çocukları öldürmek hastaneleri bombalamak savaş suçudur"

Ahmet Sayın Tosun

Çocukları öldürmenin ve hastaneleri bombalamanın savaş suçu olduğunu belirten Ahmet Sayın Tosun, "Çocukların öldürülmemeleri gerekir. Biz de bunu haykırmak için meydanlara çıkıyoruz. Mehmetçik Gazze'ye diyorum." diye konuştu.

Meryem Siracoğlu, "Çocuklar masum ve öldürülmemeleri gerekir. Hastanelerin bombalanması suçtur. Allah mekanlarını cennet eylesin." dileğinde bulundu.

"Çocukların çocukluğunu yaşaması gerekir"

İremsu Gündüz

İşgalci siyonist rejimin masum çocukları katlettiğini anımsatsan İremsu Gündüz, "Onlar çocuk ve hiçbir suçları yok ama israil onları katlediyor. Çocukların, çocukluğunu yaşamaları gerekir. Gazze'ye ilaç ve yiyeceklerin alınması gerekir. Gazze'de yaşananlar savaş değil, cinayettir!" diye dikkat çekti.

"Keşke dünyada savaş olmasa ve kimse ölmese"

Gazze'de çocukların haksız yere katledildiğini belirten Elif İkra Keleş, "Keşke dünyada savaş olmasa ve kimse ölmese" dedi.

"Katledilen çocuklara çok üzülüyorum!"

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de katlettiği çocuklara çok üzüldüğünü söyleyen Kübra İnanç Karaca, herkesin buna üzülmesi gerektiğini ve çocukların öldürülmemesi için ellerinden geleni yapmalarını istedi.

"Bu zulme dur denilmesi için daha kaç bin çocuğun öldürülmesi gerekir?"

Kubeys Küçer

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de büyük bir zülüm yaptığına dikkat çeken Kubeys Küçer, "Gazze'de bebekler, çocuklar, doktorlar katlediliyor. Burada doktorluk yapanlar daha şanslı görünüyor. Maalesef oradaki doktorların önlükleri kana bulanıyor. israil orada zulüm yapıyor. Ve kimse yaptığı zulmüne dur da demiyor. Bu zulüm böyle devam ederse daha kaç bin çocuk öldürülür bilemiyoruz. 2, 3, 4, 5 ve bizim yaşlarımızdaki çocuklar katlediliyor ve buna ciddi anlamda kimse dur demediği için çok üzülüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Oyun oynamaları gereken çocuklar maalesef katlediliyor"

Filistin'deki çocukların oyun oynamaları gerekirken katledildiğine vurgu yapan Çınar Sait Kubat, "israil orada bütün çocukları öldürüyor. Artık bunlara bir dur denilmesi gerekir." dedi.

"Rim gibi binlerce çocuk Gazze'de katlediliyor"

Meryem Arikan

Meryem Arikan adlı kız çocuğu ise "Gazzeli Rim adlı kız çocuğu için bir araya geldik. Eğer Rim katledilmeseydi bugün 4 yaşına girecekti. Rim gibi binlerce çocuk Gazze'de katlediliyor. Artık buna bir dur denilmesi lazım ve israil'in ve ona destek veren firmaların ürünlerini Müslümanların almamaları gerekir." çağrısında bulundu. (İLKHA)