İSLAM DÜNYASI

Bursa'da binlerce kişinin katılımıyla Siyer Yarışması büyük bir heyecanla düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Türkiye genelinde düzenlediği Siyer Yarışması'na Bursa’da binlerce kişi katıldı. "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması'nda adaylar ter döktü.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla düzenlediği Umre Ödüllü Siyer Yarışması'na Bursa’dan binlerce kişi katıldı.

4 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 90 dakika süre tanınan test usulü yarışmada 1 ve 2'nci kategoriler için 60 soru, 3 ve 4'üncü kategoriler için 75 soru yer aldı.

İl genelinde 15 okulda sınava giren 5 binin üzerindeki çocuk, erkek, kadın yarışmacı, umre ödüllü sınav için ter döktü. Siyer Yarışmasına giren çocukların velileri ise çocuklarını sınavın yapıldığı okulların bahçelerinde bekledi.

Saat 10.00'dan itibaren yarışmaya girecekleri okul önünde toplanan öğrenciler sınav görevlileri tarafından saat 10.30'dan itibaren sınav salonlarına alınmaya başlandı.

Saat 11.00'de başlayan yarışma 12.30 sona erdi.

Yarışma hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Bursa Derneği Başkanı Kamil Yıldırım, "Bursa merkezde 10, ilçelerde 5 olmak üzere toplam 15 merkezde sınavı gerçekleştirdiklerini belirtti.

"Siyer Yarışmasını yapmaktaki amacımız insanlara Allah Resulü'nün hayatını ve yaşantısını anlatmaktır"

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı sınavda halkın teveccühünün yoğun olduğunu söyleyen Yıldırım, "Siyer Yarışmasını yapmaktaki amacımız insanlara Allah Resulü hayatını ve yaşantısını anlatmaktır. Kur'an-ı Kerim'de bahsedildiği gibi Allah Resulü'nden çok güzel örnekler vardır. Bu güzel örnekleri insanlarımıza sınavda anlatmaya çalıştık." dedi.

"İnşallah gelecek yıllarda halkımız daha yoğun teveccühünü göreceğiz"

Öğrencilerin genel olarak siyer kitabını defalarca okuduğunu söyleyen Yıldırım, "Bu heyecan onların yüzünden okunuyordu. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav olacak okulların önünde bulundular. Sınav çıkışında yine insanlardan aynı heyecanı gördük. Kaybedeni olmayan yarışmayı bir daha anladık. İnşallah gelecek yıllarda halkımızın daha yoğun teveccühünü göreceğiz. Siyer yarışmalarına daha yoğun bir şekilde hazırlanacağız." diye konuştu.

"Yarışma sonuç takvimi"

1. Soru çözümleri: 1 ve 2. kategoriler bugün saat 16.00'da, 3 ve 4. kategoriler saat 20.00'de Rehber TV'de canlı olarak yayımlanacak.

2. Cevap anahtarı yarın peygambersevdalilari.com ve siyersinavi.com adreslerinde yayınlanacaktır.

3. Kesin olmayan sonuçları 19 Şubat'ta peygambersevdalilari.com 'dan sorgulayabilirsiniz. 4. Kesin olmayan sonuçlara itirazlarınızı 19-22 Şubat'ta siyersinavi@gmail.com mailine gönderebilirsiniz.

4. Kesin olmayan sonuçlara itirazlarınızı 19-22 Şubat'ta siyersinavi@gmail.com mailine gönderebilirsiniz.

5. Kesin olan sonuçların ilânı 03 Mart Pazar saat 20.00'de Rehber TV'de yayımlanacak.

6. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Mart-Nisan ayları içerisinde verilecektir. (İLKHA)