Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların bilişsel, sosyal ve psikomotor gelişimlerinin rekreasyonel etkinliklerle desteklenmesi amacıyla imzalanan "Biz Geleceğiz, Gelecek de Bizim" iş birliği protokolünde 13'üncü haftasını geride bıraktı.

Faaliyetler çerçevesinde, Öğr. Gör. Zeynep Yılmaz’ın oluşturduğu atölye çalışmasında "İlham Al, Harekete Geç Sanat Atölyesi" Dr. Öğr. Üyesi Ramazan İnci tarafından oluşturulan "Çocuklarda Drama ile Sosyal Beceri Geliştirme, Terapötik Aktivitelerle Oyun, Müzik ile Sanatsal Yeteneklerde Kazanım" ve Öğr. Gör. Zeynep Eviz Bulut tarafından oluşturulan "Cüzdan Yapımı" atölyesinde çocuklarla eğlenceli etkinliklerde bir araya gelindi.

YDS başvuruları başladı YDS başvuruları başladı

13'üncü haftasında yapılan etkinliklere Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir katılarak çocuklara yaptıkları çalışmalarda eşlik edip, çocuklarla sohbet etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ferhat Korkmaz, Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Sözer, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şerif Rüzgar, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Yılmaz’ın yanı sıra projede görevli öğretim elemanları da çocukları etkinliklerde yalnız bırakmadı.

Etkinlikler kapsamında hayal gücü, doğa ile bağlantı, duygusal ifade, el-göz koordinasyonu, ince motor becerileri, yaratıcılık, problem çözme ve odaklanma açılarından çocuklara fayda sağlayan ve günlük hayatta kullanıma hazır ürünler elde edildi.

Farklı yaş gruplarındaki çocukların atölye etkinliklerinde yaptıkları çalışmalar beğeni topladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha