Bakan Fidan: Gazze’deki katliama başta Batı olmak üzere dünya kamuoyu sessiz kalıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki katliama, başta Batı olmak üzere dünya kamuoyunun ağırlıklı bir şekilde devletler düzeyinde sessiz kaldığını hatta dolaylı veya açıktan onay verdiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bişkek’te Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Kulubayev ile görüşmesinde Gazze'deki durumu da ele aldıklarını söyleyen Fidan, Gazze’de devam eden katliam hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin ortak bir kararı alarak bir temas grubu oluşturulduğunu hatırlattı.

Kırgızistan'ın da İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olarak bu toplantıda olduğunu aktaran Fidan, "Meslektaşımla Temas Grubu olarak Gazze’deki katliamın ve dramın sonlanması için neler yaptık, neler yapıyoruz izlenimlerimiz neler, olay ne yöne evriliyor, bu konuda da görüş alışveriş içinde bulunduk. Kendisini de bu konuda bilgilendirdim." dedi.

Fidan, "Gazze’deki katliamın ve başta Batı olmak üzere dünya kamuoyunun ağırlıklı bir şekilde bu katliama, devletler düzeyinde en azından sessiz kalması veya dolaylı veya açıktan onay vermesinin, dünya güvenliği için oluşturduğu riskleri beraber paylaştık. Bu konuda zaten kiminle konuşsak aynı görüşleri paylaşmaktayız. Olayın ironisi ve dram tarafı, herkesin aynı görüşte olduğu fakat bir türlü engellenemeyen bir olayın hala devam etmesi çok düşündürücü. Burada daha farklı adımlar atılması gereği, ihtiyacının ortaya çıktığı görülmekte." diye ekledi. (İLKHA)