Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde Filistin'de soykırım uygulayan işgalcilere sessiz kalınmaması yönündeki duyarlılığın artması için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Aksa Tufanı ve Gazze direnişine dikkat çekmek için Peygamber Sevdalıları tarafından Rabia Meydanında açılan Gazze çadırında seminer düzenlendi.

Programa; HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven, Şanlıurfa'daki STK temsilcileri ve vatandaşlar da katılarak destek verdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti. Programda, sunucu Yusuf Kılıç tarafından şiirler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Mehmet Fatih Atakay, sekülerizme dikkat çekerek sekülerizmin insanı zehirlediğini ifade etti.

"israile zalim demek için hiçbir delile ihtiyacımız yok"

Dünyadaki hâkim güçlerin siyonistlerin yapmış olduğu katliamları 'kendini meşru savunma hakkı' olarak pazarlamaya çalıştığını belirten Atakay, "Özellikle 7 Ekim Aksa Tufanı'ndan sonra şunu gördük ki israile zalim demek için hiçbir delile ihtiyacımız yok. Çünkü her şey televizyonlarda canlı canlı yayınlanıyor. Soykırımı canlı canlı yapıyorlar, katliamlar canlı yayında gerçekleştiriliyor ama buna rağmen şu an dünyadaki hâkim güçler siyonistlerin yapmış olduğu bu katliamları, soykırımları 'israilin kendini meşru savunma hakkı' olarak bizlere pazarlamaya, satmaya çalışıyor. Nasıl oluyor da dünyada israil kadar zalim, barbar, soykırımcı, işgalci birine böyle ısrarla, inatla mazlumiyet elbisesi giydirilirken mazlum, mağdur, mustazaf olan Filistinli kardeşlerimize ise zalim elbisesi giydiriliyor? Direk bakıldığında mesele çok karmaşık görünüyor değil mi?  Anlaşılması zor fakat meselenin özüne biraz daha indiğimizde aslında meselenin o kadar da karmaşık olmadığını inşallah göreceğiz." dedi.

Benzine zam bekleniyor Benzine zam bekleniyor

"Batı işgalci israile bütün imkânlarını seferber ederek yardım etti"

Yahudilerin işini en çok kolaylaştıran şeyin sekülerizm olduğunu vurgulayan Atakay, "Dünyada bir sekülerizm hakikati var. Yani Yahudilerin işini en çok kolaylaştıran… En basit anlaşılır geniş tanımı; dinleri ya da üzerinde İslam’ın tamamen etkisinden kurtulmak, yani insanları bütün insani değerlerden sıyırıp sadece dünya, çıkar ve zevk penceresinden meseleleri değerlendiren bir dünya, devletler, toplumlar ve en nihayetinde fertler yetiştirmek. Dikkat edin 7 Ekim'de Aksa Tufanı ile beraber dünyadaki bütün mustazaflar, mücahitler nasıl ki bir bayram sevinci yaşattıysa dünya müstekbirlerine aynı oranda bir kâbus yaşattı. Bakın bu zalim, işgalci israile ile Batı bütün imkânlarını seferber ederek yardım etti. Hem askeri hem siyasi hem iktisadi hatta bunlar da yetmedi paralı ve gönüllü teröristler Filistin’de kardeşlerimizin kanını akıtmak için adeta leş kargaları gibi Filistin'e doluştular. Bizim bunak dediğimiz Biden 'ben Yahudi olmasam bile siyonistim' dedi. Blinken Netenyahu'yu ziyaret ettiğinde dedi ki 'ben bir Yahudi olarak buradayım.' Amerika’da hala insani değerlerini yitirmeyen vicdan sahibi nice insanın, üstelik mevki makam sahibi insanın, hâkim güçler tarafından Filistin'e destek verdikleri için tehdit edildiğini, mesleklerinden ihraç edildiğini gördük. Bizim bunak dediğimiz Biden, üstelik Beyaz Saray yalanlamasına rağmen ısrarla 'HAMAS kadınlara tecavüz etti, bebeklerin kafasını kesti, üstelik ben bu videoları canlı yayında izledim' dedi. Sizce Biden laf olsun diye mi bu yalanları söyledi? Biden ABD'nin başkanı olsa bile özünde siyonistlerin uşağıydı çünkü Yahudiler onu satın almıştı." şeklinde konuştu.

"Küfür dünyası en azından hükümet bazında kafirliğinin gereğini yaptı"

Batılı devletlerin israile sırayla gitmesinin israili sevmesinden dolayı olmadığını söyleyen Atakay, "Sekülerleşme dediğimiz şey aslında Yahudileşmenin bir başka ismidir, çünkü dikkatle irdelendiğinde görülecek ki sekülerleşmeden en çok faydalanan Yahudilerdir. Onların işini kolaylaştıran Yahudilerdir. Yoksa İngiltere, Fransa, Almanya, Amerika hepsinin böyle sırayla israile gelmesi, israile olan sevgililerinden değildir. Batı, yani küfür dünyası en azından hükümetler bazında kafirliğinin gereğini yaptı. Tek dünyalı olduğu için sadece dünyevi çıkarını hesap ederek buna göre adımlar attı, buna göre politikalar izledi. Öbür tarafta İslam ülkeleri ne yaptı? Sekülerizm, Fransız ihtilali ile başladı. Bunun siyasetteki karşılığı da laikliktir. Yani siyasetin, ticaretin, sosyal hayatın tamamını İslamsızlaştırmak. İnsanı sadece tek dünyalı bir mahluk haline getirmek. Sadece heva ve hevesine göre yaşayan mahluklarlara dönüştürmek." diye konuştu.

"Siyonistler özellikle insanları zevkperizmin kulu yapmak istiyorlar"

Atakay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle olduğu zaman örneğin bugün bizim burada bulunmamızın sebebi; belki bazılarımız Kürt, bazılarımız Türk. Normalde Filistin'dekiler Arap'tır. Eğer İslam nimetini, İslam dininin emirlerini bir tarafa bırakırsak bizim Gazze, Filistin ve Kudüs için buraya toplanmamızın bir anlamı kalır mı? Bize bu hassasiyeti kazandıran İslam değil midir? İslam olmazsa niye Gazze'yi kendime dert edineyim? Niye Filistin’in bağımsızlığı için yüreğim yansın ya da yüreklerimiz yansın? Neden mi Filistin'de yaşanılan zulümleri gözyaşları içerisinde izliyoruz? Neden çaresizliğimizle kahroluyoruz? Bunu bize kazandıran İslam dinidir. Bu durum siyonistlerin işini zorlaştırıyor, dolayısıyla siyonistler özellikle bunun için insanların zevkperizmin kulu yapmak istiyorlar. Sadece menfaatini düşünmek istiyorlar."

"Sekülerleşme aslında siyonizme hizmet ediyor"

Atakay, İslam ülkelerinin ulusal çıkar putunu parçalayamadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"57 İslam ülkesine baktığımızda maalesef kimileri ulusal çıkarlarını kutsadığı için bu ulusal çıkar putunu parçalayamıyor. Kimisi oturduğu koltuğu kutsadığı için koltuğunu Filistin’e, Kudüs’e Mescidi Aksa'ya feda edemiyor. Kimisi ırkçılığı kutsadığı, ırkçılık belasından kurtulamadığı için Filistin meselesine yabancı bir mesele nazarıyla bakıyor, ilgilenmiyor, alakadar olmuyor. İşte sekülerleşme bu noktada aslında siyonizme hizmet ediyor. Normalde 57 İslam ülkesi, 2 milyarlık devasa bir ümmet potansiyeli. Bu gücün karşısında siyonizmin hatta küfrün durmasının küfrün Müslümanlar karşısında direnmesinin mümkünatı var mı? Eğer Allah‘ın emirlerine göre bir Müslümanlık ile hayatlarına devam etseler imkanı yok ama eğer zihinlere sekülerizm virüsü bulaşırsa işte o zaman Müslüman'ın, iddiada Müslüman olsa bile hayatında ne yazık ki Yahudileştiğini görürüz; çünkü sekülerizm insanı zehirliyor." (İLKHA)

Kaynak: ilkha