Ankara’da 7'den 70'e her yaştan katılımın olduğu yarışmada kadın ve erkekler için ayrı ayrı sınıflar belirlendi.

Yarışmaya katılanlar sabah saatlerinde yarışmaya girecekleri merkezde, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile heyecanlı bir şekilde hazır bulundular.

Türkiye geneli saat 11.00'da başlayan yarışmanın 1 ve 2'nci kategorisinde 60 soru, 3. ve 4'üncü kategorisinde 75 soru olup cevaplama süresinin tüm kategoriler için 90 dakika olarak belirlendi.

Yapılan yarışma ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Ankara Koordinatörlerinden ve Ankara Peygamber Sevdalıları Dernek Sözcüsü Furkan Karahan, kentte birçok merkezde yarışmanın düzenlendiğini belirtti.

"Böyle çalışmalarla toplum Peygamber Efendimizin hayatıyla tanışıyor"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye ziyareti Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye ziyareti

Furkan Karahan

Karahan, "Bugün 11 Şubat Pazar, elhamdülillah yeniden bir siyer sınavını yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bugün herkes Peygamber Efendimizin hayatını öğrendi ve hayatından bazı kesitler aldı. Şimdi de bunları değerlendirecek olan siyer sınavına Allah'a hamdolsun hep beraber katıldılar. Ankara'nın birçok merkezinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz siyer sınavı hamdolsun herhangi bir aksaklık ve eksiklik olmadan devam ediyor. Böyle çalışmalar da toplum Peygamber Efendimizin hayatıyla tanıştıkları için çok önemlidir. Böylesi yarışmaların başka bir kazancı da okuma alışkanlığının kazandırılmasıdır. Allah'a hamdolsun gencinden, yaşlısından 7'den 70'e herkesin katılım gösterdiği bir heyecan yaşadığı güzel bir sınav oldu. Herkese başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha