Ankara'da "Filistin'e dua için sabah namazında buluşuyoruz" etkinliği düzenlendi

Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde, Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde sabah namazının ardından Filistinlilere dualar edilip, destek mesajları verdi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformuna bağlı vakıf ve dernek üyeleri "Özgür Filistin, özgür Kudüs" sloganıyla sabah namazının ardından Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nin önünde toplandılar.

Toplanan kalabalık sık sık tekbir getirerek, sloganlar attı. Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği adına Salih Güzel bir konuşma yaptı.

Filistin'de direnişin öncülerine selam göndererek konuşmasına başlayan Güzel, "Selam olsun Şehid İzzetin El-Kasam'a, Şehid Ahmet Yasin'e, Yahya Ayaş'a, Abdulaziz Rantisi'ye, Salah Şahade'ye selam olsun. Selam olsun Filistin'in Gazze'nin HAMAS direnişinin yaşayan şehitlerine. Halid Meşal'e, İsmail Haniye'ye, Yahya Sinvar'a selam olsun. Ve tüm insanlık vicdanının sözcüsü yeni neslin kahraman komutanı Ebu Ubeyde'ye selam olsun. Ebu Ubeyde'nin şahsında tüm mücahitlere selam olsun. Filistin için yürekleri yanan dualarında, secdelerinde, infaklarında, mücadelelerinde HAMAS'ın yanında olan siz değerli ankaralı kardeşlerime selam oldun." dedi.

Konuşmasının devamında Güzel, "Hepimizin malumudur 90 günden fazladır kardeşlerimiz çocuk, yaşlı, hasta demeden siyonist çetenin saldırısına maruz kalmaktadır. Bu saldırıların finansörleri başta ABD olmak üzere tüm emperyalist ülkelerdir. Küfür emperyalistler tek saf olmuş siyonist israil çetesinin saldırılarına göz yummakta, silahlı destek vermekte ve onların ürettiği silahlar kardeşlerimizin üzerine yağmaktadır. 100 yıldan fazladır emperyalist dünya kendilerini egemen güç olarak lanse etti. İnsan haklarını, demokrasiyi ve hukuku kendisinin inşa ettiğini ve kendisinin bildiğini dile getirdi." ifadelerini kullandı.

7 Ekim'de gerçekleştirilen "Aksa Tufanı" bir milat olduğunu belirten Güzel, "Ama 7 Ekim Aksa Tufanı onların medeniyetlerin yüzündeki maskeyi düşürdü. İnsanlık namına kendileri söz konusu olunca o yaptıkları hukukun ve insan haklarının geçerli olduğunu dile getirdiler. 7 Ekim Aksa Tufanı, emperyalizmin çöküşünü beraberinde getirdi. 7 Ekim Aksa Tufanı, insanlık tarihinin bir medeniyetin başlangıcı oldu. Hiçbir şey 7 Ekim öncesi ve sonrası gibi olmayacak. Ortaya çıkan tablo insanlık adına HAMAS'ın dünyaya verdiği mesaj, ortaya koyduğu tavır, sergilediği insanlık, gösterdiği imani mücadele tüm yeryüzünde Allah'ın izniyle bir değişime sebebiyet verecektir." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından katil siyonistlerin gerçekleştirdiği ağır bombardımanda katledilen Filistinlilere, İlahiyatçı Medeni Dilekçi tarafından dualar yapıldı. Cami cemaati, dernek ve vakıf üyeleri ellerini semaya kaldırıp yapılan dualara içtenlikle Filistin'in özgürlüğü için 'amin' dedi.  

Program, yapılan duanın ardından son aerdi. (İLKHA)