İSLAM DÜNYASI

ABD: Ateşkes konusunda HAMAS ile israil arasında görüş ayrılıkları var

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, HAMAS ile siyonist işgal rejimi arasında ateşkes anlaşması ve esirlerin serbest bırakılması konularında hala görüş ayrılıkları olduğu belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, CIA Direktörü William Burns ve ABD'nin Orta Doğu temsilcisi Brett McGurk'ün, Mısır, siyonist rejim ve Ürdünlü yetkililerle görüşmek üzere Mısır'da bulunduğunu belirtti.

İki taraf arasında hala görüş ayrılıkları olduğunu söyleyen Kirby, önümüzdeki birkaç gün içinde "seri görüşmeler" yapılacağını belirtti.

Kirby, "İki tarafın pozisyonları arasında hala bazı boşluklar var ancak orada (ilerleme kaydetme) şansımız olmadığını düşünmeseydik oraya bir ekip göndermezdik... Elimizden geldiğince bu boşlukları kapatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

HAMAS, dün yaptığı açıklamada, siyonist rejim sözde başbakanı Benjamin Netanyahu'yu "müzakerelerin önüne daha fazla engel" koyarak ateşkese varılmasını ve Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasını engellediğini belirtmişti. (İLKHA)