İSLAM DÜNYASI

4-6 yaş Kur'an kursu yıl sonu etkinliğinde Gazze unutulmadı

Bitlis’te 4-6 yaş Kur'an kursu yıl sonu etkinliği düzenlendi. Etkinlikte çocukların yaptığı direnişin sembolü olan "dabke" dansı göz kamaştırdı.

Bitlis İl Müftülüğünün bahçesinde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğe kentin farklı Kur'an kursundan öğrenciler katıldı.

Bitlis’te düzenlenen 4-6 yaş Kur'an kursu yıl sonu etkinliği, çocukların yaptığı dualar, okunan şiirler ve yapılan "dabke" dansıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikte konuşan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, ahlaklı bir neslin yetişmesi için 4-6 yaş Kur'an kurslarının önemli olduğunun altını çizdi.

Geylani, çocukların yetiştirilmesinde emeği geçen kurs hocalarına ve velilere teşekkür etti. Gazze’de yaşanan soykırım ve katliamlara dikkat çekmek isteyen minik öğrencilerin taktıkları Filistin atkıları ve yaptıkları direnişin sembolü olan "dabke" dansı izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Program, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu'na bayrak ve Kur'an-ı Kerim hediye etmesinin ardından son buldu. (İLKHA)